Sabtu, 14 Januari 2012

PAS Letakkan Calon Muda Untuk Bertanding Dalam PRU-13


Bagaimana Pula Yang Diatas Ini Dah Tua Pun Nak Bertanding Jugak Ke

Pemuda Pas menyambut baik kepercayaan pucuk pimpinan parti itu yang memberikan sebanyak 40 peratus golongan muda untuk menjadi calon dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13). 

Ketuanya, Nasrudin Hassan berkata, jumlah tersebut terdiri daripada sebahagian calon sayap Pemuda Pas dan Dewan Muslimat serta tokoh-tokoh Pas kawasan dan negeri. “Keputusan itu menepati apa yang Pemuda mahukan dan kita yakin mengikut perkembangan mutakhir ini kita dapati 40 peratus daripada calon pilihan raya adalah golongan muda. 


“Buat masa sekarang kita tidak akan umumkan nama dan kawasan yang akan ditandingi oleh golongan muda,” katanya pada sidang media sempena Majlis Minum Petang Pemuda Pas Bersama Media di sini, hari ini. Menurutnya, Pemuda Pas melihat ramai tokoh golongan muda di seluruh negara. 

Bagaimanapun, parti mengambil kira calon boleh menang perlu diberikan keutamaan mengikut kesesuaian yang bukan sahaja mengikut kepada umur tetapi pada pengalaman, keupayaan pemimpin, pengaruh dimiliki di lokasi bertanding. Ketika ditanya mengenai persiapan Pemuda Pas menghadapi pilihan raya akan datang, Nasrudin menegaskan, pihaknya membuat pecutan terakhir untuk menghadapinya. 

“Banyak program yang kita buat dan terbaru kita akan buat satu program Jelajah Orang Muda Untuk Perubahan. “Kita akan buat program in ke seluruh negara dan sasaran kita adalah pengundi muda dengan aktiviti yang mesra anak muda,” katanya. 

Menurutnya, program yang dianjurkan bermula Februari dan Mac nanti akan mengikut kesesuaian dan akan disertai individu yang bertaraf selebriti serta aktivis masyarakat. Ditanya mengenai program bersama media yang dianjurkan, Nasrudin memaklumkan ia dianjurkan untuk bertukar-tukar pandangan dan mengeratkan silaturahim di antara satu sama lain. 

Hadir sama ke program itu ialah Timbalan Ketua Pemuda, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz dan Naib Ketua Pemuda, Dr Raja Ahmad Al His.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...